Mastodon Wordpress vanuit Word - HermanRonk.nl

WordPress vanuit Word

Voor het werk was ik vandaag op zoek naar een methode om werkinstructies snel en gemakkelijk te kunnen laten publiceren door het projectteam. Voorwaarde was dat de bestanden goed doorzoekbaar moeten zijn, dat we het snel aan moeten kunnen passen en dat we het risico op oude instructies kunnen minimaliseren. Het werd dus uiteindelijk een WordPress website, het blogdeel gebruiken we niet echt, wel zijn alle werkinstructies eigenlijk “nieuwsberichten” en worden de indexen opgebouwd op basis van de categorieën die gebruikt worden.

Wat me echt over de streep trok voor wat betreft deze oplossing is het feit dat je tegenwoordig blijkbaar direct vanuit Microsoft Word kan publiceren naar WordPress websites, en dit zonder enige plugin. Het echt mooie is dat plaatjes in het word document ook keurig worden geüpload in de media database.

Nou heb ik al wat ervaring met WordPress, dus inclusief het registreren van de domeinnaam heeft me dit geintje maar een half uurtje gekost om op te zetten, vervolgens een uurtje om de opmaak van de site op orde te krijgen en de indexes te maken zoals ik wilde. Vervolgens was het alleen nog maar een kwestie van het publiceren van de handleidingen.

Hoe doe je dit dan?

Er vanuitgaande dat je een WordPress website hebt klik je in office op “Nieuw”

En vervolgens:

Je krijgt vervolgens een dialoog waarbij je voor “WordPress” moet kiezen, als je dat gedaan hebt vraag hij om het adres van je website en de login gegevens. Daarna werkt alles direct naar behoren en eigenlijk volledig vanzelfsprekend.

8 gedachten aan “WordPress vanuit Word”

  1. Dit is wel een heel verrassend artikel! Ik had nooit geraden dat het zo eenvoudig is. Hoe ben je daarop gestuit dan? Iig bedankt voor het blogje!

    1. Ik was eigenlijk op zoek naar een plugin die dit kon en trof toen een artikel van Microsoft zelf aan. In eerste instantie verwachtte ik dus direct een enorme berg smerige HTML in mijn posts, maar zelfs dat viel mee.

      1. Ja, ik was echt verbaasd dat het standaard in Word zit. Is dat heel nieuw? Zal wel te maken hebben met het feit dat die spaces toen naar WordPress zijn gegaan ofzo? 🙂

        1. Het zit blijkbaar al in Office 2007, maar geen idee of dat er later ingepatched is. Het lijkt me overigens wel gezien ik er al ooit eerder naar gezocht heb, alleen toen zonder resultaat..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.