Mastodon Redmine Dashboard - HermanRonk.nl

Redmine Dashboard

Om structuur in onze werkzaamheden aan te brengen zijn we enige tijd geleden op het werk gestart met het gebruik van Redmine. Ik gebruikte dit pakket al een tijdje samen met de rest van Duh-Events om samen aan onze evenementen te kunnen werken en dat is altijd goed bevallen, vandaar dat de keuze ook weer snel op Redmine was gevallen.

Waar het in Redmine alleen nog aan ontbreekt is goede rapportage-tooling, en gezien dat meestal toch wel gewaardeerd wordt hebben we besloten hier wat voor in elkaar te klussen. Samen met Luc Marc heb ik maar eens een blik op de database geworpen om te zien wat er haalbaar was. Gelukkig bleek de database redelijk overzichtelijk te zijn en de uitdaging vooral te liggen in het koppelen van de vrije velden die we gebruikt hadden.

In eerste instantie bleef het alleen bij tekst, maar na wat hulp van Lieneke (Studio Vlot) hebben we er ook een grafische schil bij kunnen maken. Luc Marc heeft vooral bij kunnen dragen aan het database stuk en het netjes houden van de php code, waar ik vooral de vertaling van de data naar de grafieken voor mijn rekening genomen heb (en het schijven van wat ranzig php code die Luc Marc daarna heeft mogen opschonen :p ).

Al met al was het voor mij vooral een leuke ervaring om weer eens zo iets te maken (vooral veel in mijn vrije tijd gezien het niet bij mijn werkopdracht hoort) en ook om eens met een groepje in GitHub te werken.

Een screenshot van het resultaat (zonder waardes):

dashboard

7 gedachten aan “Redmine Dashboard”

 1. Erg chique! 🙂 Ik wil ook eens kijken wat ik hiermee zou kunnen bereiken. Ik had in ieder geval al gezien dat er gewoon een python librarie voor beschikbaar is, zodat ik de database niet eens hoef aan te spreken (api). Mooi inspirerend dashboard dat jullie hebben neergezet!

 2. De reden dat we sowieso direct met de DB praten is dat ik ook wat extra statistische info over de meldingen vastleg in de database die ik dan weer gebruik in dat dashboard. Bovendien is de Redmine database gelukkig niet heel complex 🙂

 3. Gezien ik snelste iets in php kan schrijven en het opzich bij nette code geen super zware last op de server legt. Daarnaast zijn we ook aan het kijken of we bepaalde waarden kunnen registeren zodat we verloop kunnen laten zien van aantallen.

  We hadden ook in ruby iets kunnen maken, maar keuze is geweest om los van redmine te werken en alleen interactie met de database te hebben. Dit zodat we Redmine kunnen updaten en als er dan in onze code is mis gaat is dat ook sneller op te sporen en op te lossen.

  1. Nu klinken jullie allebei een beetje alsof ik zeg dat jullie het fout deden, maar dat is zeker niet wat ik wilde zeggen! Het is super gaaf wat jullie gedaan hebben en ik snap jullie redenen zeker.

   Juist daardoor ben ik op zoek gegaan, en ik zie dat ik er met python tegenaan kan praten zonder naar de SQL te kijken. Lijkt me voor mij prettig en leuk :). Zeker omdat ik ook niet direct een doel heb..

   Ik vind het iig erg gaaf wat jullie gemaakt hebben!

 4. Zeker niet, vulde aan waarom we deze keuze hadden gemaakt in deze richting. Geloof zeker dat het met python net zo mooi kan 🙂

  Wij zijn ook al blij met de inzichten die het geeft en tevens met de mogelijkheden tot rapporteren helpt ons veel.

  Het is wel interessant wat je zegt, wil best keertje kijken hoe dat werkt met python, zeker als je niet naar de SQL hoeft te kijken, wie weet komen we dan nog tot iets bruikbaars ook.

  Voor nu werkt het en zullen we voornamelijk zaken aanvullen en vooral dynamischer maken. Voorbeeld daarvan is alweer een aanvulling op de matrixen die heel goed weergave geven in waar nu de knelpunten zitten, daarop ook de hoogste prioriteiten in een overzichtje toegevoegd, kost wel anderhalf uur omdat je ook moet zorgen dat als die punten er niet zijn er wel een nette melding staat. Dynamischer zal voornamelijk in waarden zitten die we gebruiken en eigenlijk als configuratie input zouden kunnen dienen. (meer centraliseren van input die voor de gegevens zorgt)

  1. Gelukkig, ik was even bang dat ik verkeerd was overgekomen :).

   Ik ben benieuwd hoe jullie het dynamische gedeelte gaan aanpakken. De reden dat ik de python library gevonden had was overigens omdat ik me al een tijdje afvroeg hoe jullie dit mooie staaltje voor elkaar hadden gekregen! 🙂

 5. Ziet er erg cool uit, en heeft qua looks best wel vergelijkingen met de diverse Bootstrap dashboards die ik laatst eens langs heb zien komen ergens! Tof 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.