Mastodon Microsoft Surface Pro 3: Typecover - HermanRonk.nl

Microsoft Surface Pro 3: Typecover

De typecover is min of meer een verplicht aan te schaffen accessoire voor bij je Surface Pro tablet. Alhoewel je op zich ook nog wel een ander los USB of bluetooth toetsenbord zou kunnen gebruiken is de typecover eigenlijk wel een must have. Niet alleen sluit het toetsenbord perfect aan op het tablet, maar het is ook nog een goede screenprotector voor tijdens het transport. Overigens heeft het toetsenbord geen eigen accu en is hij niet draadloos, je kan hem dus alleen gebruiken terwijl deze aan het scherm geklikt zit.

Het bevestigen van de typecover gebeurt middels een aantal mageneten, de klik is erg stevig en hij zal zeker niet snel loslaten. Doordat er een tweede reeks magneten is toegevoegd kan de typecpover onder een kleine hoek gezet worden, iets wat in dit geval een enorme verbetering in het typen oplevert ten opzichte van een geheel vlak toetsenbord.

Surface-Pro-3 Typecover Elevated

De typecover heeft een trackpad en uiteraard een toetsenbord. De trackpad werkt wel aardig, maar is eigenlijk te klein voor dagelijks gebruik. Om die reden gebruik ik eigenlijk ook altijd een losse muis als ik de tablet als laptop aan het gebruiken ben. In de gevallen dat ik de tablet met toetsenbord aan het gebruiken ben terwijl deze op schoot staan gebruik ik eigenlijk altijd de pen als muisvervanger gezien dat net even secuurder werkt.

Het toetsenbord-deel is daarentegen eigenlijk prima, de toetsen hebben een goede “klik” en mogen dan wel net een wat minder stevig aanvoelen dan een vergelijkbaar laptop toetsenbord maar voldoen voor mij prima voor het dagelijkse gebruik. Opvallend is wel dat de toetsen nog redelijk wat geluid maken, dat vergt wel enige gewenning als je voorheen bijvoorbeeld een toetsenbord van een MacBook gewent bent. Verder zijn de toetsen erg glad en lijken ze snel vettig te worden, de tijd zal moeten uitwijzen of dat op de lange termijn een probleem zal zijn.

Het enige echte probleem wat ik tot op heden met de typecover ondervonden heb is het feit dat ik voor een lichte (blauwe) variant gekozen heb. Door de materiaalkeuze van Microsoft wordt de cover erg snel vies, in mijn geval krijgt de lichtblauwe cover na ongeveer 2 weken intensief gebruik een beetje een gelige gloed, en of het nou door het licht komt, of dat het echt vuil is weet ik niet, maar het ziet er niet fris uit.

Gezien je eigenlijk niet om de typecover heen kan had ik liever gezien dat je hem niet los had hoeven kopen. Met een bedrag van 129 euro vind ik hem bovendien stevig aan de prijs, zeker gezien de materiaalkeuze niet optimaal is en ik verwacht dat ik de typecover gedurende de levensduur van de tablet nog wel eens zal moeten vervangen.

In het volgende stuk van mijn “review” zal ik wat verder gaan op het gebruik van de meegeleverde pen.

Dit is een vervolg op: MICROSOFT SURFACE PRO 3

2 gedachten aan “Microsoft Surface Pro 3: Typecover”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.