Mastodon Macro Expert - HermanRonk.nl

Macro Expert

Zoals de meeste van mijn collega’s wel weten doe ik erg veel met AFAS Profit (dat heb je wel eens als je dat pakket implementeerd). Helaas is het ook nog wel eens zo dat je er niet aan ontkomt om zaken met de hand te moeten doen, zo is het helaas meer dan eens zo dat het niet mogelijk is om records in bulk aan te passen.

Na een tijdje zaken met de hand op te lossen (pijltje naar onder, enter, enter, klik, F7, Escape.. en dat dan 50x) is de ware ICT’er weer boven komen drijven en heb ik gezocht naar een goede manier om dit te automatiseren. In onze omgeving kan ik zelf geen programma’s draaien, dus een script schijven en dat locaal draaien was niet echt een optie deze keer, daarnaast is de handeling die ik wil automatiseren meestal net weer wat anders dan voorgaande keren.

Dus, op zoek naar een goede macro recorder :). Dat is dus Macro Expert (Advanced Key and Mouse Recorder) geworden. Alhoewel het pakket redelijk prijzig is heeft het meer dan genoeg mogelijkheden om mij het werk makkelijker te maken, bovendien is 50 euro nogal snel terugverdiend als we kijken naar de tijd die het kan besparen.

Voordeeltje van het pakket is wel dat het er duidelijk en verzorgd uit ziet, tijdens het zoeken naar een goede tool kwam ik nogal wat crap tegen dat er uit zag alsof het uit 1990 kwam. Het zal misschien net zo goed werken uiteindelijk, maar is toch een stuk minder uitnodigend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.