Een nieuwe site

Een nieuwe site
Photo by Philipp Katzenberger / Unsplash

Het adres mag dan wel hetzelfde gebleven zijn en ik heb een deel van de content meeverhuisd, maar verder is alles nieuw. Na bijna 12 jaar Wordpress was het tijd om iets compacters te gaan gebruiken dat beter past bij het doel wat ik met deze site voor ogen heb. De keuze viel uiteindelijk op Ghost, niet dat ik nu meteen een hele community wil opbouwen, maar ik wil wel graag out-of-the-box gemakkelijker content kunnen delen, zonder stapels plugins bij te hoeven houden.

Code on computer monitor
Photo by Markus Spiske / Unsplash

Oude content

Ik heb wel even getwijfeld wat ik zou doen met de oude content, zeker de stukken over de AFAS Profit / Power BI integratie worden nog goed bezocht. Echter, de oplossingen die ik daar uitwerkte zijn technisch niet meer de beste opties, zeker op het vlak van beveiliging zou ik zaken met de mogelijkheden van nu anders aanpakken.

Als de tijd het toelaat zal ik later een deel van deze posts nog wel moderniseren gezien ze we echt een grote groep mensen geholpen hebben, en dat is toch wel de hoofdreden van deze site (kennisdeling).

Focus voor de toekomst

Waar gaan we het dan wel over hebben? Hoofdzakelijk drie dingen

  • Security & Compliance
  • Domotica (Home Assistant)
  • Techniek in zijn algemeenheid

Security en Compliance zijn de hoofdmoot van mijn dagelijkse werkzaamheden tegenwoordig, dat bleek ook wel uit de laatste posts die ik hier neer gezet heb. Ik ben van plan om hier wat meer structuur in aan te brengen, zo zal ik iedere maand één of meerdere kwetsbaarheden uit de Microsoft patch-ronde oppakken en hier verder toelichten. Daarnaast heb ik uiteraard ook een mening over zaken als Zero Trust, dus daar zal ik zeker ook nog de nodige ruimte aan spenderen.

Domotica is een onderwerp waar ik hier eigenlijk nog nooit wat heb geschreven, maar het is wel iets waar ik veel tijd in steek. Dus het lijkt me aardig om de kennis die ik hiermee opgedaan hebt hier ook te delen. Vaak blijkt er ook wel overlap te zitten in de doelgroep van deze onderwerpen, dus ik ben ook niet bang dat ik meteen de meeste lezers wegjaag.

Een greep uit de domotica data

Techniek is dan nog wel de rode draad in mijn werk in de afgelopen 18 jaar. Ik mag dan wel een meer administratieve rol hebben tegenwoordig, maar ik kan nog steeds een fatsoenlijke linux of Windows omgeving opbouwen. Daarnaast steek ik veel tijd in diverse NodeJS of JavaScript projecten en beheer ik een kleine vloot aan VPS'en, dus ook daar is nog genoeg kennis te delen.

Laptop with code and plant in coffee shop
Photo by James Harrison / Unsplash

Tot slot

Genoeg geschreven over de randzaken weer.. Het volgende bericht gaat weer meer in op de inhoud, maar het leek me goed om in ieder geval te verklaren waar een groot deel van de oude content heen is en inzage te bieden in mijn overwegingen om de site weer aan te pakken.

Dan rest me nu alleen nog de poging om volgens het schema wat ik in gedachten heb content te blijven schrijven.